Kinesiotape

Kinesiotape til akut skade og til overbelastningsskade


Den farvede elastiske kinesiotapetape ses oftest anvendt på idrætsfolk under konkurrence. Kinesiotape er effektiv til behandling af akutte skader og overbelastningsskader. Kinesiotape virker smertelindrende, dæmper hævelser og korrigerer ubalancer i muskler.

Kinesiotape kan også anvendelse til behandling af kæmpe blå mærker, hæmatomer, som er kommet eksempelvis efter fald, ligesom det lindrer ømme vaccinationsstik. Både hævelse og smerte reduceres omgående.


Opfinderen af tapen, Dr. Kenzo Kase, tillægger farverne forskellig betydning: sort giver varme og kraft, blå køler, rød giver energi og hudfarvet er neutral. Men i praksis vælger den enkelte selv den foretrukne farve.  Elasticitet og virkning er i princippet den samme.


Der er mange anvendelsesområder, og det vurderes fysioterapeutisk, hvordan det skal bruges, hvis/når det skal bruges. For eksempel forstuvet ankel, skinnebensbetændelse, problemer med achillessenen, tennisalbue, afklemning i skulderen, knæproblemer, trykkede ribben og meget andet.


Tapen påsættes ren, tør og ubehåret hud og generer normalt ikke. Man kan bade og træne med det. Tapen sidder på huden 5 dage og løsnes nemt på 5. dagen i våd tilstand.


Akut skadesbehandling RCIEM:

Rest - stands aktiviteten

Compression - læg kompression på det skadede sted med elastikbind eller behold skoen på

Ice - læg is på, ovenpå kompressionen

Elevation - løft det skadede sted over hjertehøjde

Mobilisation - start forsigtig mobilisering så snart skaden tillader det


Kontakt mig her eller ring/sms på 42 42 35 34Kinesiotape er farvet elastisk tape med mange anvendelsesmuligheder. Det lægges på kropsdelen med en særlig teknik afhængig af den ønskede effekt.

Kinesiotape kan anvendes til smertebehandling, muskel- og ledkorrektion, lindring og reduktion af hævelse og hæmatomer.


Kinesiotape